Tarator Meze Tarator meze, Türk mutfağında kebap ve balığın yanında en sık tercih edilen ve en lezzetli mezelerden birisidir. Tarator mezesini tahinli veya sade olarak hazırlayabilirsiniz. Özellikle balık restoranlarında servis edilen tarator meze, oldukça sevilen bir meze çeşididir. Mezenin yapılış aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, taze sebzelerin kullanılmasıdır. Tarator Mezesinin Özellikleri Tarator mezesi, malzemelerini kolayca temin edebileceğiniz ve çeşitli malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir meze türüdür. Taratorun lezzetini belirleyen en önemli unsur, kullanılan süzme yoğurdun kalitesidir. Süzme yoğurtlar, yağ tadı vermemeli; yoğurt kokusu ve tadı belirgin olmalıdır. Tarator Meze Malzemeleri
Tarator Meze Nasıl Yapılır? Tarator mezesini hazırlamak için belirtilen malzemeleri derin bir kabın içerisine koyun. Öncelikle tahini kaba ekleyin ve ardından hazırlamış olduğunuz diğer malzemeleri ilave edin. Maydanozları çok küçük doğramak, görsel olarak güzel bir sunum yapmanıza yardımcı olur. Hazırladığınız karışımı özleşinceye kadar bir kaşık yardımı ile karıştırarak meze tabağına alın. Sunumda görselliği artırmak için pul biber kullanabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Tarator mezesini farklı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, ceviz veya badem ekleyerek mezenin lezzetini farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Ayrıca, tarator mezesini kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis ederek farklı bir sunum yapabilirsiniz. Tarator meze, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızı süsleyecektir. Afiyet olsun. |