Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Mezesi

Mor lahana, özellikle kalabalık misafir sofralarımızda, yapabileceğimiz salata ve meze çeşitlerinin en başında gelir. Aynı zamanda çok hoş ve canlı rengiyle de sofralarımıza renk katar. Hem ekonomik hem pratik hem de çok sağlıklı olduğu için mor lahanalı salata ve meze tariflerini de her an elimizin altında bulundurmamız gerekir. Mor lahana, özellikle eylül ve ekim aylarından başlayarak, hemen hemen şubat ayına kadar, hasta olmamak için, bol bol tüketmemiz gereken sebzelerden birisidir. Hastalanmayı önlemenin dışında da çok fazla faydaları vardır. Mor lahana cildi güzelleştirir, balgam söktürücüdür, hazmı kolaylaştırır, kalp krizi ve kansere karşı vücudumuzu korur. Bunlar dışında lifli bir sebze olduğu için mideyi tok tutar, bu yüzden diyet listelerinde de bol bol yer almaktadır. Tek sorunu bazı zamanlarda gaz yapmasıdır. Bunu da mor lahana yedikten sonra hazmı kolaylaştıran bitki çaylarından tüketerek çözebiliriz.

Mor Lahana Mezesi Malzemeleri

  • 1 adet orta boy mor lahana
  • 2 su bardağı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurt da olabilir)
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Mor Lahana Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak, mor lahanaları ortadan ikiye bölüp, tek tek iki yarısını da yanlamasına ince ince doğrayalım. Eğer evinizde patates, salatalık soyacağı varsa onunla daha kolay ve pratik oluyor. Mor lahanaların doğrama işi bittikten sonra derince bir kaba koyup, üzerine bir çay kaşığı tuzu ilave edelim. Daha sonra mor lahanaları tuzla iyice yumuşayana kadar ovalım ve bir kenara beklemeye bırakalım.
Diğer yandan, lahanalar beklerken derin bir kapta sosumuzu hazırlayalım. Sarımsakları soyup, dövelim. Dövülmüş sarımsakları, kabın içine koyalım ve ardından iki su bardağı süzme yoğurdu, bir çay bardağı mayonezi ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra kenarda bekleyen lahanaları sosun içine ilave edelim. Lahanaları sosla beraber iyice birbirine karıştıralım. Servis tabağına alıp, üzerini süslemek için birkaç sap maydanoz ya da domates kabuğu ile süsleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mor lahana mezesi, ayrıca farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Örneğin; ceviz içi, taze nane yaprakları ya da ince doğranmış kırmızı biber ekleyerek mezeye farklı tatlar katabilirsiniz. Ayrıca, yoğurt yerine labne peyniri kullanarak daha kremsi bir doku elde edebilirsiniz.
Mor lahana, C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, mor lahananın içerdiği antioksidanlar vücudu serbest radikallerden korur ve yaşlanma karşıtı etki gösterir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri