Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze: Acı Severlerin Vazgeçilmezi

Atom meze, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Bu lezzetli meze, taze veya kurutulmuş süs biberleri kullanarak her mevsim hazırlanabilir. Kurutulmuş biberler, kırmızı renkleri sayesinde sunum aşamasında ayrıca süsleme için de tercih edilebilir. Atom mezesi hazırlarken, hazırlayıcının eldiven kullanması önemlidir; özellikle taze biberlerin çekirdekleriyle temas etmek ciltte aşırı yanmaya sebebiyet verebilir.

Atom Meze İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 adet top süs biber
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Atom Meze Nasıl Yapılır?

Biberler iyice yıkanıp süzülür. Çekirdeklerinden ayrılarak fazla küçük olmayacak şekilde doğranır. Bir tavanın içerisine zeytinyağı konup biberler hafif kızartılır. Bu kızartma işlemi biberlerin ısınarak acısını daha çok dışarıya vermesi içindir; bu yüzden fazla ateşte kalmamalıdır. Eğer kullanılan süs biberleri fazla acı değilse, tercihe göre toz pul biber eklenebilir. Kızaran biberler servis tabağına alınır. Bir kase yoğurdun içerisine sarımsak dövülerek eklenir ve biberlerin üzerine dökülür. Tekrardan bir miktar zeytinyağı kızdırılıp yoğurdun üzerinde gezdirilir. Tercihe göre yaş yahut kuru nane ile meze süslenir.

Ekstra Bilgiler

Atom meze, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Biberlerin içerisinde bulunan kapsaisin maddesi, metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle bilinir. Ayrıca sarımsak, güçlü bir antibiyotik olarak vücudu hastalıklara karşı korur. Yoğurt ise probiyotik içeriğiyle sindirim sistemini düzenler. Bu yüzden, atom meze hem lezzetli bir atıştırmalık hem de besleyici bir seçenektir.

Sunum Önerileri

Atom meze, genellikle soğuk olarak servis edilir. Meze tabaklarında yer alabileceği gibi, ana yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilir. Servis esnasında üzerine ekstra zeytinyağı gezdirilebilir ve taze nane yapraklarıyla süslenebilir. Ayrıca, atom mezeyi pita ekmeği, lavaş veya kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sunarak misafirlerinize farklı bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

Bu tarif, hem acı severlerin hem de farklı tatlar denemek isteyenlerin beğenisini kazanacak, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri