Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Mezeleri

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ile yenilmesi için mezelerdir. Hazırlanan bu mezeler öncelikle yenen balık ile uyumlu olması önemlidir. Balığın olmaz ise olmazlarındandır. Toplum olarak balığı seven bir kültüre sahibiz ama balığın daha da lezzetli ve hoş olması için çok çeşitli meze türleri bulunmaktadır. Balık yanında meze tüketilmesi geçmişten günümüze kadar gelen ve herkes tarafından kabul gören alışkanlıktır.

Bu mezeler arasında öne çıkanlar salata türleri başta olmak üzere patlıcan, kırmızı biber, deniz börülcesi, haydari ve ezme düşünülen ve balık yanında tüketilen meze çeşitleridir. Fakat balık yanında olmazsa olmazlardan roka turşu, mısır ekmeği, yeşillik ve çoban salatasıdır. Balık ziyafetinde sonra üzerine düşünülecek en güzel şey tatlıdır. Tatlı olarak da tavsiye edilecekler arasında önde gelen burma kadayıf ya da şöbiyet önerilir. Şimdi balık ile güzel olan meze çeşitlerinden bahsedelim. Balık mezesi kültürü Ülkemizde özellikle Doğu Akdeniz ve ülkemiz mutfağında var olan ve genellikle soğuk servis edilen bir yiyecek gurubudur. Bu mezelerin özelliği karın doyurmak olmadığı balığın yanında lezzetli ve keyifli bir eğlencelik özelliğindedir. Yenilecek balık keyfini daha da artıracak olan masalarda bulunan meze çeşitleridir.

Balık Meze Çeşitleri


Patlıcan salatası mezesi, Kırmızı biber salatası mezesi, Taze fasulye salatası mezesi, Karides mezesi, Deniz börülcesi mezesi, Babagannuş mezesi, Ezme mezesi, Tarama mezesi, Kabak çiçeği dolması mezesi, Fava mezesi, Kalamar tava mezesi, Paçanga mezesi, Semiz otu salatası ve Midye tava mezesi.

Balık Mezesi Patlıcan Salatası


Balık mezelerinin ilk sırasını şüphesiz patlıcan salatası olmaktadır. Meze için patlıcanlar ve biberler közlenir ve közlenen malzemeleri kuru soğan ile harmanlayarak karıştırın ve biraz maydanoz, limon ve zeytinyağı ile karıştırın soğuk servis yapın.

Balık Mezesi Kırmızı Biber Salatası


İkinci sırada ise közde kırmızıbiber salatası olacaktır. Közlenen biberleri iki, üç parça yapın ve üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz karışımı sosu dökün ve hazırdır.

Balık Mezesi Taze Fasulye Salatası

Taze fasulye salatası ise domates, zeytinyağı, soğan, toz şeker, tuz ve su ile karıştırın kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin ve soğuk servis yapın balık mezeler ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli olur.

Balık Mezesi Karides

Balık sofralarının vazgeçilmezlerinden olan karidesler bol su ile haşlanarak kızgın yağda tavada kızartın ve üzerine bol sarımsak ve pul biber ekleyin ve servis edin balığın yanında süper bir lezzet olacaktır.

Balık Mezesi Deniz Börülcesi

Yine balık mezelerinin en önemlilerinden olan deniz börülcesi mutlak suretle balık yanında yenilmesi gereken lezzettir. Kaynayan su içerisine deniz börülcesini ve 2-3 diş sarımsak atarak haşlayın ve deniz börülceleri soğuyunca üzerine pul biber, nar ekşisi, zeytinyağı ve üzüm sirkesi ile hazırlanan sosu dökün ve servise sunun.

Son Güncelleme : 19.01.2024 04:47:01
Balık Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Mezeleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla pi...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zamanda yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ola...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğü...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında ikram edilmektedir. Rum mezeleri evde de hazırlanarak sofralar süslenebilir. Ana yemeklerin ...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Meze...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024