Domatesli Meze Yemeklerin yanında servis yapabileceğimiz eşsiz lezzetler arasında domatesli mezenin özel bir yeri vardır. Masalarımızı güzelleştiren meze tarifleri içerisinde domatesli mezenin tadı başkadır. Domatesli Mezenin Malzemeleri
Domatesli Meze Nasıl Yapılır? Hazırladığımız malzemeleri öncelikle soğan ve yeşil biberi yıkayıp hazırladıktan sonra robota koyup karıştıralım. Sonrasında suyunun süzülmesi için süzgece geçirip bekletelim. Ardından, robota domates, sarımsak, nane ve maydanozu ilave ederek yeniden karışım yapalım. En son olarak da biber salçasını, zeytinyağını ve baharatları ekleyip karıştıralım. Belirlediğimiz miktardaki malzemelerle yaklaşık bir kavanoz domates mezesi elde ederiz. Daha fazla miktar elde etmek isterseniz, kişi sayısına göre domatesleri ve diğer malzemeleri artırabilirsiniz. Hazırladığımız karışımı üç gün ara ile aralarda karıştırınız ki dinlenme esnasında lezzeti iyice otursun. En son olarak da kavanozlara yerleştirerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile servisini yemeklerin yanında yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |