Mezeler Salatalar

Mezeler Salatalar

Mezeler salatalar, meze ve salata tarifleri sofraları süsleyen, zengin bir görüntü veren, doyurucu değil tadımlık yiyeceklerdir. Yüzlerce çeşit salata ve meze tarifi bulunmaktadır. Değişik malzemeler kullanılarak hazırlanan meze ve salataların hazırlanış şekline, kullanıldığı malzemelere göre lezzetinde farklılıklar yaratılabilir. Salatalar birçok sebze çeşidiyle hazırlanabileceği gibi, makarna, buğday, mısır, fasulye gibi gıdalar ya da et türleriyle de hazırlanabilmektedir. Mezeler yine aynı şekilde değişlik birçok malzeme kullanılarak çeşitlendirilebilir. Yazımızın devamında sizin için seçtiğimiz meze ve salata tariflerine ulaşabilirsiniz.

Şehriyeli tavuklu salata için gerekli malzemeler

  • 1 adet tavukgöğsü
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı mır
  • 6 tane kornişon salatalık turşusu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 şişe garnitür
  • Tuz ve dereotu, maydanoz
  • Kırmızı pul biber

Şehriyeli tavuklu salata yapılışı: Tavukgöğsü bol suyla yıkandıktan sonra uygun bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz eklenir. Tavuk eti ocakta yumuşayıncaya kadar haşlanır. Farklı bir tencerenin içinde yarım litre kadar su kaynatılır. İçine bir miktar tuz eklenerek arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan malzemelerin suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Tavuk eti elle ince ince didiklenir. Didiklenen tavuk etleri derin bir karıştırma kabına alınır. Haşlanan şehriyeler tavuk etinin üzerine eklenir. Malzemelere mısır, ince doğranmış kornişon turşular, garnitür, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, kırmızı pul biber, sumak eklenerek harmanlanır. Harmanlanan salata servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Nohutlu mantılı salata için gerekli malzemeler

  • 2 kase mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane orta boy domates
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış yeşil soğan
  • 1 tane limon suyu
  • Karabiber, tuz ve sıvıyağ

Nohutlu mantılı salata hazırlanışı: Haşlanmış nohut kaynamış suyun içine atılarak, üzerine mantı eklenip mantı yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşayan mantı ve nohutlar süzgeçten geçirilerek soğumaya bırakılır. Kırmızı biber ocakta közlendikten sonra kabukları soyulur ve çekirdekleri ayıklanıp, ince ince doğranır. Domatesin kabukları soyulduktan sonra biberlere uygun şekilde doğranır. Haşlanan nohut, mantı ve doğranan sebzeler çukur bir kabın içine alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, limon suyu, karabiber, tuz ve yeteri kadar sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Karışım servis tabağına alınır ve servise sunulur. Afiyet olsun.

Taze biberli muammara mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 tane etli kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tane orta boy domates
  • Yarım bağ nane ve maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Taze biberli muammara mezesi yapılışı: Kırmızı biberler ocakta soyulacak kıvama gelene kadar közlenir. Közlenen biberlerin çekirdekleri ayıklanıp, kabuğu soyularak, incecik doğranır. Maydanoz ve nane bol suyla yıkandıktan sonra incecik kıyılır. Doğranan malzemeler çukur bir kabın içinde buluşturulur. Domatesin kabukları soyulup çok ufak olacak şekilde doğranıp, karıştırma kabına eklenir. Malzemeler ne kadar ufak doğranırsa meze o kadar lezzetli olur. Doğranan malzemelerin üzerine salça, tuz, kırmızı pul biber, sıvıyağ, nar ekşisi, rendelenmiş sarımsak, ceviz eklenerek harmanlanır. Harmanlanan malzemeler servis tabağına alınarak sunum yapılabilir. Afiyet olsun.

Çerkez tavuğu mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 tane tavuk budu
  • 1 parça tavukgöğsü
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Çerkez tavuğu mezesi hazırlanışı: Geniş bir tencerenin içine tavukgöğsü ve budu iyice yıkanarak alınır. Üzerine bir miktar tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzgeçten geçirilerek soğumaya bırakılır. Etler soğuduktan sonra derisi sıyrılarak ufak ufak didiklenip, çukur bir kabın içine alınır. Bayat ekmekler tavuk suyunda ıslatılıp blendere alınır. Blendere ceviz içi, tuz, kırmızı pul biber ve sarımsaklar eklenip çevrilir. İyice ezilen malzemelerin üzerine yavaş yavaş tavuk suyu eklenerek boza kıvamı alana kadar blendırda çevrilir. Hazırlanan karışımın yarısına tavuk etleri eklenerek harmanlanır. Harmanlanan karışım servis tabağına alınır. Geriye kalan boza kıvamındaki karışım ise servis tabağının üzerine dökülür. Sos tavasının içine sıvıyağ eklenir, kırmızı pul biber yağda yakılarak mezenin üzerine gezdirilir. Çerkez tavuğu mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 11.12.2018 03:09:02
Mezeler Salatalar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Mezeler Salatalar Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Mezeler Salatalar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi bir çok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla p...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zaman da yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ol...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçları dır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğ...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce yada yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin ...
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Meze...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019