Tavuklu Meze Tavuklu meze, özellikle tavuğu sevenler için evde misafir gelsin ya da gelmesin, sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Tavuk yemekleri, tavuklu salata ya da tavuklu mezeler, hem pratik hem de kolay olduğu için hemen hemen her yemeğin yanında tüketilebilir. Tavuklu mezeler, sofraya zenginlik kattığı, hafif olduğu ve tavuğun ekonomik bir seçenek olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Tavuk, vitamin açısından zengin ve lezzetiyle de öne çıkan bir besindir. Ancak tavuk satın alırken dikkatli olmak gerekmektedir. Paket tavuk yerine özel tavukçulardan alınan taze tavukları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Paket tavuklarda tarihi geçmemiş olsa bile, eve getirdiğinizde renginde ya da kokusunda değişiklikler olabilir. Tavuklu Meze Malzemeleri
Tavuklu Meze Nasıl Yapılır? İlk olarak tavuk göğüslerini derin bir tencereye koyup, ağzını kapatarak haşlamaya bırakın. Tavuklar haşlanırken, mantarları ince ince dilimleyip, ayrı bir tencerede haşlayın. Mantarlar haşlanırken sosunu hazırlayın: Sarımsakları soyup dövün. Derin bir kabın içine yoğurdu, mayonezi, dövülmüş sarımsakları, çekilmiş cevizleri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Bu arada haşlanmış tavukları ve mantarları ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakın. İyice soğuduktan sonra mantarların suyunu süzüp, hazırladığınız sosun içine ilave edin. Tavukları da iyice soğuduktan sonra ince ince didikleyin ve sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerini bir dal maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |