Kuru Domates Mezesi Kuru Domates Mezesi İçin Malzemeler
Kuru Domates Mezesi Nasıl Yapılır? Kuru domates mezesi yapımı için derin bir tencerenin içerisine bir miktar su koyun. Daha sonra kaynaması için tencereyi ocağın üzerine koyun. Su kaynamaya başlayınca kurumuş domatesleri kaynayan suyun içerisine ilave edin. Yaklaşık on dakika kadar domatesler yumuşayana kadar kaynatın. Domateslerin çok fazla yumuşamasına gerek yoktur. Kaynama süresince dikkatli olun ve domateslerin yumuşaklığını sürekli kontrol edin. Çünkü belli bir süre sonra domatesler çok yumuşayabilir. Kontroller sonucunda yumuşayan domatesleri ezmeden bir kevgir yardımıyla kaynayan suyun içerisinden çıkartın. Çıkardığınız domatesleri altına havlu kağıt serili tabağa alın. Tabağın altına kağıt havlu koymanızın nedeni domateslerin kurumasını sağlamaktır. Kağıt havlu, domateslerin kısa sürede suyunu çekmesini sağlayacaktır. Bu işlemden sonra suyunu çeken domatesleri kapaklı bir saklama kabına dizin. Dizerken domateslerin ezilmemesine dikkat edin. Saklama kabına domatesleri dizdikten sonra üzerine tuz serpiştirin. Tuzu serpiştirdikten sonra domateslerin üstünden biraz zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağının ardından karabiber ve istediğiniz herhangi bir baharatı ilave edin. Daha sonra saklama kabının kapağını kapatarak dinlenmesi için bırakın. Bu işlemi tamamladıktan sonra ayrı bir kabın içerisine sirkeyi koyun. Daha sonra dövülmüş sarımsakları ilave ederek karıştırın. Son olarak bir miktar tuz ve iki üç kaşık kadar zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz sosu domateslerin üzerine ilave edin. Sosu da ilave ettikten sonra saklama kabının ağzını sıkıca kapatın. Servis yapacağınız zaman maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |