Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler

Günün ilk tüketilen öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için önemi tartışılmaz bir gerçektir. Güne zinde ve enerjik başlamak, günün devamı için şarttır. Gece boyu aç kalan vücut, bu öğünü alarak enerji depolar. Ancak çoğumuz günlük koşuşturma ve iş telaşı içinde kahvaltıya gereken özeni gösteremiyoruz. Bu yüzden pazar günleri, uzun uzun kahvaltı yapmak için en özel günlerden biridir. Bununla birlikte, hafta içi de pratik ve basit yöntemlerle sağlıklı kahvaltı yapabileceğimiz birçok alternatif bulunmaktadır. Bu tariflere birlikte göz atalım.

Peynirli Ekmek

Malzemeler

  • 7-8 dilim ekmek
  • 1 yumurta
  • Her bir ekmek dilimi için büyük birer parça beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • Tereyağı

Nasıl Yapılır?

Ekmeklerin her bir dilimine tereyağı sürüyoruz. Bir karıştırma kabında peynir, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız ekmek dilimlerini 180 derece fırına koyup üzeri kızarınca çıkarıyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Kahvaltılık Peynir Ezmesi

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı rende yapılmış beyaz peynir
  • 5 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik ve tuz

Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirip arzuya göre tuz ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı güzel bir servis tabağına alıp dilersek üzerine ceviz parçaları ile süsleyebiliriz. Çok iştah açıcı bir kahvaltılık meze olup, şiddetle tavsiye ederim.

Patlıcanlı Kahvaltılık Sos

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 4-5 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcan ve biberleri arzuya göre ocak üzerinde veya fırında közleyerek işe başlıyoruz. Közlenmiş olan patlıcan ve biberleri küçük küçük doğruyoruz. Derin bir tencereye doğradığımız domates, yeşil biber ve sarımsakları atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Malzemeler yumuşayıp piştikten sonra közlenmiş patlıcan ve biberleri de domatesli karışıma ekleyip bir müddet daha pişirmeye devam ediyoruz. 5 dakika daha kaynattıktan sonra içine sıvıyağ, toz şeker, tuz, sirke ve bir miktar karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Bu mezenin bir diğer özelliği, sıcakken bir kavanoza doldurup ağzını konserve kapağı ile sıkıca kapatırsak uzunca bir süre kendini muhafaza edebilir. Ancak hemen tüketilecekse soğuduktan sonra servis edebiliriz. Kahvaltıların yanında çok lezzetli bir alternatif olup tadına bayılacaksınız.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri