Cevizli Meze Cevizli meze, içine ceviz ilave edilerek hazırlanmış çeşitli mezeler oldukça lezzetli bir yiyecek haline gelmektedir. Ceviz, özellikle girdiği her malzemeye çok yakışmaktadır. Bunun dışında, içine eklendiği ürünlere muhteşem bir lezzet katmaktadır. Hangi malzemenin içine ceviz eklerseniz, o yaptığınız ürün daha farklı ve muhteşem bir lezzet almaktadır. Mezelerde, kurabiyelerde, keklerde ve yemeklerde kullanılan ceviz, oldukça beğenilerek tüketilen besinlerin başında gelmektedir. Ceviz, özellikle içerdiği zengin vitaminler bakımından sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Ayrıca E vitamini ve omega 3 bol miktarda mevcuttur. Ceviz tüketimi, pek çok hastalık açısından en faydalı olarak görülen besin maddesidir. Bu nedenle, mutlaka gün içerisinde birkaç adet ceviz tüketmek çok faydalıdır. Ceviz ile hazırlanmış olan mezeler, her yetişkinin beğenerek ve severek yediği yemekler arasında yer almaktadır. Ayrıca çocuklarınız sebze yemekten hoşlanmıyorsa, bu tür ilgi çekici mezeler hazırlayarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Cevizli Kabak Mezesi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Cevizli Kabak Mezesi Nasıl Yapılır? İlk önce kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Ardından tavaya zeytinyağını ekleyin ve rendelenmiş kabakları kavurun. Kabaklar suyunu bırakıp yeniden kendi suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edin. Kabaklar kavrulduktan sonra içine çekilmiş ceviz içini ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra havanda döverek hazırlayın. Dereotunu ince şekilde doğrayın. Daha sonra derin bir kasenin içine kavrulmuş kabağı, sarımsağı, sirkeyi, dereotunu ve zeytinyağını ekleyin ve tüm malzemeleri harmanlamak için karıştırın. En son süzme yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Süzme yoğurdu açmak için ekstra su eklemeye gerek yoktur. Malzemelerle birleştiği zaman süzme yoğurt hacmini açacaktır. Tüm malzemeler harmanlandıktan sonra cevizli kabak mezesi servise hazırdır. Afiyet olsun. |