Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Mezeleri

Et Mezelerinin Tanımı

Et mezeleri, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere her türlü yemeğin yanına yapılabilir. Meze doyumluk olarak değil, atıştırmalık ya da tadımlık olarak yapılır. Meze, acılı, sebzeli, peynirli, yumurtalı, tavuklu gibi farklı şekillerde hazırlanabilir. Ilık ya da sıcak olarak da tüketilebileceği gibi en fazla tercih edilen soğuk tüketimidir. Et yemeklerinin yanına yakışacak ve lezzetlerini artıracak meze tariflerine yazımızın devamında ulaşabilir, et yemeklerinizin yanına istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz ve kırmızı pul biber

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberler ocakta ya da fırında közlenir. İyice yumuşadıktan sonra kabukları soyulur ve ince olacak şekilde doğranır. Bir kase yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek eklenir. Tuz, sıvıyağ ve doğranmış biberler de yoğurda eklenerek karıştırılır. Hazırlanan meze servis tabağına alınarak, üzeri kırmızı pul biber serpiştirilerek servise sunulur.

Patlıcan Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • 6-7 dal maydanoz

Patlıcan Mezesi Nasıl Yapılır?

Et yemeklerinin yanında harika uyum sağlayan bir meze çeşididir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınarak iyice közlenir. Közlenen patlıcanların kolay soyulması için sıcakken bir poşetin içine alınır. 5-10 dakika poşette bekletildikten sonra kabukları soyularak ufak ufak kıyılır. Yoğurt çukur bir kabın içine alınarak üzerine sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Doğranan patlıcanlar yoğurda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan patlıcan mezesi yayvan bir servis tabağına alınır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Maydanozlar incecik kıyıldıktan sonra patlıcan mezesinin üzerine serpiştirilir. Patlıcan mezesi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantar Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber, kuru nane ve tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Yoğurtlu Mantar Mezesi Nasıl Yapılır?

Mantarlar bol suyla yıkanarak kurutulur. Kurutulan mantarlar 4 parçaya bölünür. 2 yemek kaşığı sıvıyağ tavaya alınır ve ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yağda kavrulur. Kavrulan mantarlar çukur bir kasenin içine alınarak, üzerine yoğurt, tuz ilave edilir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra mantarlar servis tabağına alınır. Tereyağı ufak bir tavanın içinde kızdırılır. Kızan yağ ocaktan alınarak üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Hazırlanan tereyağlı sos mantarların üzerine dökülür. Tekrar üzerine maydanoz serpiştirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Acı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane acı kırmızı biber
  • 1 tane ufak boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Acı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine biber salçası, nar ekşisi ve sıvıyağ alınarak homojen şekilde karıştırılır. Kuru soğanın kabukları soyularak incecik kıyılır. Domatesin kabukları soyulduktan sonra minik minik doğranır. Domateslerin meze kıvamına gelmesi için ezilebilir. Biber ve maydanoz incecik kıyılır. Doğranan malzemeler geniş bir kabın içine alınarak karıştırılır. Önceden hazırlanan sos malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak tuz ilavesi yapılır ve tüm malzeme harmanlanarak servis tabağına alınır. Et yemeklerinin yanında servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mecide

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu et mezelerini denemek isteyen var mı? Kırmızı biber mezesi yaparken yoğurt ve sarımsağın tadı nasıl olur diye düşünen var mı? Patlıcan mezesi közleme işlemi sırasında poşete koyunca daha kolay soyuluyor mu? Yoğurtlu mantar mezesi yaparken mantarların suyunu çekmesi uzun sürüyor mu? Acı biber mezesi yaparken nar ekşisinin tadı çok baskın olur mu diye endişelenen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mecide,

Soruların gerçekten ilginç ve faydalı. Kırmızı biber mezesi yaparken yoğurt ve sarımsağın tadı oldukça güzel ve dengeli olur. Bu ikili, biberin tatlımsı tadını mükemmel şekilde tamamlar. Patlıcan közlemesi konusunda ise evet, közlenmiş patlıcanları poşete koymak buhar etkisi yaratır ve kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Yoğurtlu mantar mezesi yaparken, mantarların suyunu çekmesi biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olmalısın. Acı biber mezesi yaparken nar ekşisinin tadı, miktarına bağlı olarak değişir. Çok fazla kullanırsan baskın olabilir, bu nedenle dikkatli eklemekte fayda var.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri