Et Mezeleri

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere her türlü yemeğin yanına yapılabilir. Meze doyumluk olarak değil, atıştırmalık ya da tadımlık olarak yapılır. Meze, acılı, sebzeli, peynirli, yumurtalı, tavuklu gibi farklı şekillerde hazırlanabilir. Ilık ya da sıcak olarak da tüketilebileceği gibi en fala tercih edilen soğuk tüketimidir. Et yemeklerinin yanına yakışacak ve lezzetlerini arttıracak meze tariflerine yazımızın devamında ulaşabilir, et yemeklerinizin yanına istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Közlenmiş kırmızı biber mezesi için gerekli malzemeler

  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz ve kırmızı pul biber

Közlenmiş kırmızı biber mezesi yapılışı: Kırmızı biberler ocakta ya da fırına alınarak közlenir. İyice yumuşadıktan sonra kabukları soyulur ve ince olacak şekilde doğranır. Bir kase yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek eklenir. Tuz, sıvıyağ ve doğranmış biberler de yoğurda eklenerek karıştırılır. Hazırlanan meze servis tabağına alınarak, üzeri kırmızı pul biber serpiştirilerek servise sunulur.

Patlıcan mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 tane orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • 6-7 dal maydanoz

Patlıcan mezesi yapılışı: Et yemeklerinin yanında harika uyum sağlayan bir meze çeşididir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınarak iyice közlenir. Közlenen patlıcanların kolay soğuması için sıcakken bir poşetin içine alınır. 5-10 dakika poşette bekletildikten sonra kabukları soyularak ufak ufak kıyılır. Yoğurt çukur bir kabın içine alınarak üzerine sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Doğranan patlıcanlar yoğurda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan patlıcan mezesi yayvan bir servis tabağına alınır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Maydanozlar incecik kıyıldıktan sonra patlıcan mezesinin üzeri maydanozlarla süslenir. Patlıcan mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu mantar mezesi için gerekli malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızı pul biber, kuru nane ve tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Yoğurtlu mantar mezesi yapılışı: Mantarlar bol suyla yıkanarak kurutulur. Kurutulan mantarlar 4 parçaya bölünür. 2 yemek kaşığı sıvıyağ tavaya alınır ve ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yağda kavrulur. Kavrulan mantarlar çukur bir kasenin içine alınarak, üzerine yoğurt, tuz ilave edilir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra mantar servis tabağına alınır. Tereyağı ufak bir tavanın içinde kızdırılır. Kızan yağ ocaktan alınarak üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Hazırlanan tereyağlı sos servis tabağına alınan mantarların üzerine dökülür. Tekrar üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Acı biber mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 tane acı kırmızı biber
  • 1 tane ufak boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Acı biber mezesi yapılışı: Çukur bir kabın içine biber salçası, nar ekşisi ve sıvıyağ alınarak homojen şekilde karıştırılır. Kuru soğanın kabukları oyulur ve incecik kıyılır. Domatesin kabukları soyulduktan sonra minik minik doğranır. Domateslerin meze kıvamına gelmesi için ezilebilir. Biber ve maydanoz incecik kıyılır. Doğranan malzemeler geniş bir kabı içine alınarak karıştırılır. Önceden hazırlanan sos malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak tuz ilavesi yapılır ve tüm malzeme harmanlanarak servis tabağına alınır. Et yemeklerinin yanında servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 02.12.2018 21:44:24
Et Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Et Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Et Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi bir çok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla p...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zaman da yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ol...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçları dır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğ...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce yada yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin yanında ikram edilmektedir. Rum mezeleri evde de hazırlanarak sofralar süslenebilir. Ana yemeklerin ...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Meze...
Değişik Meze Tarifleri
Değişik Meze Tarifleri
Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özg...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019