Et Mezeleri Et Mezelerinin Tanımı Et mezeleri, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere her türlü yemeğin yanına yapılabilir. Meze doyumluk olarak değil, atıştırmalık ya da tadımlık olarak yapılır. Meze, acılı, sebzeli, peynirli, yumurtalı, tavuklu gibi farklı şekillerde hazırlanabilir. Ilık ya da sıcak olarak da tüketilebileceği gibi en fazla tercih edilen soğuk tüketimidir. Et yemeklerinin yanına yakışacak ve lezzetlerini artıracak meze tariflerine yazımızın devamında ulaşabilir, et yemeklerinizin yanına istediğinizi tercih edebilirsiniz. Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır? Kırmızı biberler ocakta ya da fırında közlenir. İyice yumuşadıktan sonra kabukları soyulur ve ince olacak şekilde doğranır. Bir kase yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek eklenir. Tuz, sıvıyağ ve doğranmış biberler de yoğurda eklenerek karıştırılır. Hazırlanan meze servis tabağına alınarak, üzeri kırmızı pul biber serpiştirilerek servise sunulur. Patlıcan Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Patlıcan Mezesi Nasıl Yapılır? Et yemeklerinin yanında harika uyum sağlayan bir meze çeşididir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınarak iyice közlenir. Közlenen patlıcanların kolay soyulması için sıcakken bir poşetin içine alınır. 5-10 dakika poşette bekletildikten sonra kabukları soyularak ufak ufak kıyılır. Yoğurt çukur bir kabın içine alınarak üzerine sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Doğranan patlıcanlar yoğurda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan patlıcan mezesi yayvan bir servis tabağına alınır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Maydanozlar incecik kıyıldıktan sonra patlıcan mezesinin üzerine serpiştirilir. Patlıcan mezesi servis için hazır. Afiyet olsun. Yoğurtlu Mantar Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Mantar Mezesi Nasıl Yapılır? Mantarlar bol suyla yıkanarak kurutulur. Kurutulan mantarlar 4 parçaya bölünür. 2 yemek kaşığı sıvıyağ tavaya alınır ve ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yağda kavrulur. Kavrulan mantarlar çukur bir kasenin içine alınarak, üzerine yoğurt, tuz ilave edilir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra mantarlar servis tabağına alınır. Tereyağı ufak bir tavanın içinde kızdırılır. Kızan yağ ocaktan alınarak üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Hazırlanan tereyağlı sos mantarların üzerine dökülür. Tekrar üzerine maydanoz serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun. Acı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Acı Biber Mezesi Nasıl Yapılır? Çukur bir kabın içine biber salçası, nar ekşisi ve sıvıyağ alınarak homojen şekilde karıştırılır. Kuru soğanın kabukları soyularak incecik kıyılır. Domatesin kabukları soyulduktan sonra minik minik doğranır. Domateslerin meze kıvamına gelmesi için ezilebilir. Biber ve maydanoz incecik kıyılır. Doğranan malzemeler geniş bir kabın içine alınarak karıştırılır. Önceden hazırlanan sos malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak tuz ilavesi yapılır ve tüm malzeme harmanlanarak servis tabağına alınır. Et yemeklerinin yanında servise sunulabilir. Afiyet olsun. |
Mecide
25 Temmuz 2024 PerşembeBu et mezelerini denemek isteyen var mı? Kırmızı biber mezesi yaparken yoğurt ve sarımsağın tadı nasıl olur diye düşünen var mı? Patlıcan mezesi közleme işlemi sırasında poşete koyunca daha kolay soyuluyor mu? Yoğurtlu mantar mezesi yaparken mantarların suyunu çekmesi uzun sürüyor mu? Acı biber mezesi yaparken nar ekşisinin tadı çok baskın olur mu diye endişelenen var mı?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Mecide,
Soruların gerçekten ilginç ve faydalı. Kırmızı biber mezesi yaparken yoğurt ve sarımsağın tadı oldukça güzel ve dengeli olur. Bu ikili, biberin tatlımsı tadını mükemmel şekilde tamamlar. Patlıcan közlemesi konusunda ise evet, közlenmiş patlıcanları poşete koymak buhar etkisi yaratır ve kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Yoğurtlu mantar mezesi yaparken, mantarların suyunu çekmesi biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olmalısın. Acı biber mezesi yaparken nar ekşisinin tadı, miktarına bağlı olarak değişir. Çok fazla kullanırsan baskın olabilir, bu nedenle dikkatli eklemekte fayda var.
Afiyet olsun!