Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta meze tarifleri, dünya genelinde ordövr ismi olarak tanımlanan meze, özellikle Orta Doğu ve Türk mutfağında yaygın şekilde yapılmaktadır. Bir tür soğuk yemek olan meze tarifleri ana yemeklerin yanında yardımcı ya da aperatif olarak kullanılır. Yüzlerce çeşit meze tarifi sofraları zenginleştirmek amacıyla yapılır, doyurucu özellik taşımaz. Oktay Usta meze tarifleri de sofraları süslemek, sofraları keyifli hale getirmek ya da göz doldurmak amacıyla yapılabilir.


Oktay Usta meze tarifleri



Oktay Usta İtalyan mezesi için gerekli malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 tane orta boy patates
  • 3 tane orta boy havuç
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 6 tane dilim salam
  • 5-6 tane ufak doğranmış kornişon turşu
  • 1 su bardağı mayonez
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Oktay Usta İtalyan mezesi nasıl yapılır?


Patatesler yıkanarak basınçlı tencereye alınır ve üzerini geçecek şekilde su eklenip ocağa alınır. 20 dakika kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığını atan patateslerin kabukları soyulup, çukur bir kabın içine alınır ve çatal yardımıyla ezilir. Üzerine haşlanmış bezelye eklenir. Havuç kazındıktan sonra ufak bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir ve 10-15 dakika haşlanır. Haşlanan havuç küp şeklinde doğranarak ezilen patateslerin üzerine eklenir. Peynir ve salam uygun şekilde doğranarak malzemelere eklenir. Yoğurt ve mayonez uygun bir kapta homojen şekilde karıştırılır. Üzerine yeterince tuz eklenir. Karışım hazırlanan malzemelerin üzerine ilave edilir. Son olarak kornişon turşu küp-küp doğranıp malzemelere eklenip karıştırılır. Kabın ağzı kapatılarak buzdolabına alınır ve yarım saat dinlendirilir. Buzdolabında yarım saat dinlenen meze servise sunulabilir.

Afiyet olsun.


Oktay Usta deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 demet deniz börülcesi
  • Bir kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak

Oktay Usta deniz börülcesi mezesi nasıl yapılır?

Deniz börülcesinin kılçıklarının temizlenmesi için iyice haşlanır. Haşlanan börülceler süzgece alınarak soğuk suya tutulur. Börülcenin kılçıkları soğuduktan sonra tek tek temizlenir. Temizlenen börülceler uygun bir kabın içine alınır. Üzerine sıvıyağ, iyice dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz eklenerek harmanlanır. Harmanlanan meze ağı kapatılarak buzdolabına alınır. Yaklaşık 30-45 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.

Afiyet olsun.


Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi için gerekli malzemeler
  • 7 tane kırmızı biber
  • 1 tane orta büyüklükte haşlanmış patates
  • 1 kâse beyaz peynir
  • Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 dal taze soğan

Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı biberler fırın kabına alınarak közlenir. Közlenen biberler ortadan ikiye kesilerek çekirdeklerinden arındırılır. Haşlanan patates çatalla iyice ezilir. Ezilen patatesin üzerine beyaz peynir ezilerek eklenir. Tekrar üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir. Homojen bir şekilde karıştırılır. Yeşil soğan bir kabın içine alınarak üzerine kaynar su eklenip, bir süre bekletilir. Çekirdeklerinden arındırılmış biberler tezgâha serilir ve hazırlanan harçtan geniş kısmına koyularak rulo şeklinde sarılır. Yeşil soğanlar sıcak sudan alınarak her bir dalıyla sarılan biberler hediye paketi gibi bağlanır. Tüm biberler aynı şekilde hazırlanarak servis tabağına dizilir. Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi servis için hazır afiyet olsun.

Oktay Usta Meze Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mezeler Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Mezeler Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6