Salatalar Mezeler

Salatalar Mezeler

Salatalar mezeler, yemeklerin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hemen her yemeğin yanına farklı şekillerde damak tadına göre salata ve mezeler hazırlanabilir. Türk mutfağında yemeklerin yanına oldukça sık olarak meze ve salatalar yapılabilir. Mevsim sebzeleri kullanılarak çok çeşitli şekillerde salatalar ve mezeler yapılır. Salatalarda damak tadına göre yeşil sebzeler ile beraber közlenmiş sebzeler, Mısır, ceviz, nar ve peynir gibi bir çok farklı ürün kullanılabilir. Yine mezeler de yapılırken yoğurt, sos, ekşi gibi farklı lezzetler kullanılarak hazırlanabilir. Her yemeğin yanına farklı mezeler yapılabilir. Yemeğe göre otlar ile sebzeler ile yapılabilir. Özellikle Ege bölgesinde balıkların yanına otlar kullanılarak çok farklı mezeler yapılabilir. Her biri birbirinden lezzetli, hafif ve sevilen tariflerdendir. Şimdi salata ve mezelerin tariflerine bakalım.

Gökkuşağı salata yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 adet göbek marul
  • 3 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 domates
  • Yarım kara lahana
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Gökkuşağı salatası yapılışı, ilk olarak tüm malzemeler ayıklanır. Marul, havuç, turp, biber, domates ve lahana iyice yıkanır. Gerekirse sirkeli su da bekletilir. Marul ince doğranır. Havuç ve turp rendelenerek ayrı ayrı tabaklara alınır. Domatesler küçük doğranarak bir tabağa alınır. Kara lahana çok ince doğranarak ayrı bir tabağa alınır. Yine kırmızı biber halka şeklinde doğranarak tabağa alınır. Salatayı hangi tabakta sunacaksanız ona göre büyük bir borcam ya da kayık tabak alınır. Tabağın ilk başına marul dizilir. Yanına kırmızı biberler, turp, havuç, tekrar marul, kara lahana sıra sıra dizilir. Tüm malzeme eklenince Mısır üzerine serpilir. Sosu için zeytinyağı, tuz ve limon bir kaseye alınır ve çırpılır. Salatanın üzerine gezdirilerek dökülür. Ardından ceviz parçalanarak üzerine eklenir. Ardından servis edilir.

Köz biber mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 kilo kırmızı biber
  • 1/2 kilogram süzme yoğurt
  • 1 Demet dereotu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Köz biber mezesi yapılışı, Kırmızı köz biberle birçok meze yapılabilir. İçlerindeki en sevilen meze çeşitlerinden biride yoğurt soslu olarak hazırlanan bu meze çeşididir. Oldukça kolay ve ekonomik çok lezzetli bir meze tarifidir. Yapımı için ilk olarak bir kilo kırmızı biber bıçakla kesik atılarak fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede 25 dakika kadar pişirilir. Ardından fırın kapağı açılmadan 15 dakika kadar dinlendirilir. Ardından fırından alınır ve kabukları soyularak doğranır. Doğranan biberler bir kaba alınır ve üzerine tuz serpilir. İyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Süzme yoğurt bir kasede hafif çırpılır kırmızı biberin üzerine dökülür. Ardından bir demet dereotu incecik doğranır, biberin üzerine serpilir. Ardından bir çay bardağı dövülmüş ceviz serpilir. Son olarak da zeytinyağı serpilerek servise hazırlanır ve afiyetle yenir.
Son Güncelleme : 28.11.2018 17:26:21
Salatalar Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Salatalar Mezeler Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Salatalar Mezeler"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi bir çok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla p...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zaman da yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ol...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçları dır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğ...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce yada yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin ...
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019