Acılı Meze Tarifleri Mezeler, yemeklerin yanında hazırlanan lezzetli ve pratik atıştırmalıklardır. Sadece yemeklerin yanında değil, çeşitli kokteyl ve davetlerde de çeşitli sebze ve besinlerle birbirinden lezzetli mezeler hazırlayıp sunabiliriz. Acılı mezeler, özellikle Türk mutfağında oldukça yaygındır. Yoğurtlu, mayonezli, domatesli veya acılı olmak üzere çeşitli mezeler hazırlanabilir. Hem çok lezzetli hem de çok pratiktirler. Acılı meze denildiğinde ilk akla gelen acılı ezme tarifidir. Fakat birçok pişmiş veya çiğ sebzeden acılı mezeler hazırlayabiliriz. Örneğin közlenmiş patlıcan, biber, domates gibi sebzelerle de acılı mezeler hazırlanabilir ya da kaşar peyniri, lor gibi peynir çeşitlerini kullanarak acılı mezeler yapabiliriz. Birbirinden lezzetli ve göz doyurucu mezeler hazırlamak için aşağıda paylaştığım tarifleri dikkate alarak hazırlayabilirsiniz. Denenmiş ve %100 olumlu sonuçlar alınmış tariflerdir. Acılı Biberli Meze Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Acılı Biberli Meze Nasıl Yapılır? Öncelikle cin biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizliyoruz. Ardından ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini de aynı şekilde temizleyip kıyıyoruz ve derin bir kaseye birleştiriyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup olabildiğince ince kıyıyoruz. Dilerseniz biberleri ve domatesleri mutfak robotunda çekebilirsiniz. Temizleyip yıkadığımız yarım demet maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kasede üç diş sarımsağı ezip üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, biber salçası ve sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı doğradığımız sebzelere ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız acılı biberli mezeyi şık bir servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz. Közlenmiş Biberli Acılı Meze Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Közlenmiş Biberli Acılı Meze Nasıl Yapılır? Öncelikle kırmızı kapya biberi ve etli yeşil biberi yıkayıp iğne ile birkaç delik açıyoruz. Ardından fırında 10 dakika közleyip kabuklarını soyuyoruz. Minik minik doğradığımız közlenmiş biberleri derin bir kabın içine koyuyoruz. Domatesi de minik küpler halinde doğrayıp biberlere ekliyoruz. Taze soğan ve yarım demet maydanozu incecik kıyıp kâseye ekliyoruz. Acı cin biberlerini ve sarımsağı da çok küçük doğrayıp ekliyoruz. Zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ekleyip mezeyi güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız acılı mezeyi servis tabağına alıp yemeklerimizin yanında servis yapıyoruz. Ekstra Bilgiler Acılı mezeler, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir etki yaratır ve iştah açıcı özellikleriyle bilinir. Bu mezeleri hazırlarken malzemelerin taze olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, mezelerinizi bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirirseniz, lezzetlerinin daha da oturduğunu fark edeceksiniz. |