Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler

Birbirinden lezzetli mezeler, yemek masalarının vazgeçilmezlerindendir. Çeşitli sebzeler ve peynirlerle hazırlanan bu mezeler arasında özellikle patatesle yapılanlar öne çıkar. Örneğin, patatesli ezme, patates püresi ve patates topları gibi mezeleri yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz. Patatesli mezeler hem doyurucu hem de besleyicidir. Yediden yetmişe herkesin damak zevkine hitap eden bu mezeleri kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte birkaç lezzetli tarif:

Patatesli Kaşarlı Meze İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayıp derin bir tencereye koyun ve üzerlerini kaplayacak şekilde su ekleyin. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup derin bir kâseye alın ve çatal ile ezin. Patatesler sıcak iken kaşar peyniri rendeleyip ekleyin. Ardından süt ve tereyağını ekleyerek karıştırıcı ile iyice püre haline getirin. Son olarak tuzunu ekleyin ve hazırladığınız mezeyi şık bir servis tabağına, üstü düz olacak şekilde koyun. İsteğe bağlı olarak sıcak servis yapabilir veya buzdolabında iki saat soğutup üzerine maydanoz serperek sunabilirsiniz.

Dereotlu Patates Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde doğrayıp 2,5 su bardağı su ile pişirin. Suyunu çekip pişen patateslere tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. Patatesler soğuduktan sonra ince ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyip çatal ile ezin. Ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayıp servis tabağına dizin. Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp mezenin üzerine gezdirin. İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.

Mor Lahanalı Patates Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet iri boy patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • İsteğe göre tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 adet küçük boy mor lahana
  • 5 yemek kaşığı yoğurt veya 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe göre tuz

Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz patateslere ince ince kıyılmış taze nane ve maydanozu ekleyin. Ardından zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız patatesi küçük boy bir borcam tepsiye koyup üzerine iyice bastırın. Bir bardak su ekleyip üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kapalı olarak 15 dakika pişirin. Bu arada mor lahanayı yıkayıp iri tarafı ile rendeleyin. Yoğurt, mayonez, tahin, tuz ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın. Pişen patatesi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan patatesin üzerine hazırladığınız mor lahana karışımını serin. Buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri