Pratik Mezeler Mezeler, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir alternatiftir ve çeşitleri saymak pek de mümkün değildir. Mezelerin yapımı genellikle kolay olduğu için hızlıca hazırlanabilir ve servis edilebilir. Ani gelen misafirlere alternatif salata olarak servis edilebilecek pratik mezeler, sofralara lezzet katmaktadır. Yoğurtlu Havuçlu Meze Yoğurt ve havucun birleşmesiyle oluşan bu meze, hem pratik hem de lezzetlidir. Tek püf noktası, havuçların rendelenerek kullanılmasıdır; robotta çekilmemelidir. Yoğurtlu Havuçlu Mezenin Malzemeleri
Yoğurtlu Havuçlu Mezenin Yapılışı İlk olarak havuçlar yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir. Daha sonra sarımsaklar soyulur ve küçük rende ile geçirilir. Sarımsağın rende ile yapılması tavsiye edilir çünkü küçük küçük doğrandığı zaman ağıza geldiğinde acı bir tat verebilir. Havuçlar rende ile yapıldıktan sonra tavanın içerisine yağ konularak biraz kavrulur. Havuçların soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine yoğurt, havuçlar, sarımsak ve tuz konularak karıştırılır. Üzerine maydanoz konularak servis edilir. Afiyet olsun. Acılı Ezme Acılı ezme, lokantaların vazgeçilmez mezelerindendir. Tadının lezzetli olması ve yapımının pratik olması nedeniyle tercih edilir. Acılı ezme, çeşitli şekillerde yapılabilir, özellikle de et yemeklerinin yanında kullanılır. Acılı ezmenin temel malzemesi domatestir; domates olmadan acılı ezme olmaz. Acılı Ezmenin Malzemeleri
Acılı Ezme Nasıl Yapılır? İsteğe göre domatesler ve kırmızı biber haşlanır. Domatesler yıkanıp küçük parçalara ayrılana kadar robotta geçirilir. Daha sonra aynı şekilde soğanlar soyulur ve robotta geçirilir. Maydanozlar da küçük küçük doğrandıktan sonra başka bir kabın içerisine diğer malzemelerin hepsi eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan malzemelerin içerisine soğanlar ve domatesler eklenerek biraz daha karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra isteğe göre servis edilir. Afiyet olsun. |