Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler

Mezeler, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir alternatiftir ve çeşitleri saymak pek de mümkün değildir. Mezelerin yapımı genellikle kolay olduğu için hızlıca hazırlanabilir ve servis edilebilir. Ani gelen misafirlere alternatif salata olarak servis edilebilecek pratik mezeler, sofralara lezzet katmaktadır.

Yoğurtlu Havuçlu Meze

Yoğurt ve havucun birleşmesiyle oluşan bu meze, hem pratik hem de lezzetlidir. Tek püf noktası, havuçların rendelenerek kullanılmasıdır; robotta çekilmemelidir.

Yoğurtlu Havuçlu Mezenin Malzemeleri

  • 4-5 tane havuç
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Havuçlu Mezenin Yapılışı

İlk olarak havuçlar yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir. Daha sonra sarımsaklar soyulur ve küçük rende ile geçirilir. Sarımsağın rende ile yapılması tavsiye edilir çünkü küçük küçük doğrandığı zaman ağıza geldiğinde acı bir tat verebilir.

Havuçlar rende ile yapıldıktan sonra tavanın içerisine yağ konularak biraz kavrulur. Havuçların soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine yoğurt, havuçlar, sarımsak ve tuz konularak karıştırılır. Üzerine maydanoz konularak servis edilir.

Afiyet olsun.

Acılı Ezme

Acılı ezme, lokantaların vazgeçilmez mezelerindendir. Tadının lezzetli olması ve yapımının pratik olması nedeniyle tercih edilir. Acılı ezme, çeşitli şekillerde yapılabilir, özellikle de et yemeklerinin yanında kullanılır. Acılı ezmenin temel malzemesi domatestir; domates olmadan acılı ezme olmaz.

Acılı Ezmenin Malzemeleri

  • 4 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1-2 tane kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 kaşık tuz
  • Nar ekşisi (isteğe göre)

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

İsteğe göre domatesler ve kırmızı biber haşlanır. Domatesler yıkanıp küçük parçalara ayrılana kadar robotta geçirilir. Daha sonra aynı şekilde soğanlar soyulur ve robotta geçirilir. Maydanozlar da küçük küçük doğrandıktan sonra başka bir kabın içerisine diğer malzemelerin hepsi eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan malzemelerin içerisine soğanlar ve domatesler eklenerek biraz daha karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Mezeler Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Mezeler Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri