Yoğurtlu Salatalar ve Mezeler Salata, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz ve yoğurtlu salatalar da bu çeşitlerin önemli bir parçasıdır. Yoğurt salatası aynı zamanda yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt olan bu salatalar oldukça lezzetlidir ve Türk mutfağının vazgeçilmez mezeleri arasında yer alır. Yoğurtlu Patates Salatasının Malzemeleri
Üzeri İçin
Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesler yıkanır ve haşlanması için derin bir tencereye konulur ve ocağın üzerine bırakılır. Daha sonra havuçlar yıkanır ve rendelenir. Küçük bir tavaya havuç ve biraz sıvı yağ konularak kavrulur. Haşlanan patatesler soyulur ve ezilir. Bir kabın içerisine havuç, patates, tuz ve kimyon eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım, salatanın konulacağı borcama yerleştirilir. Daha sonra derin bir kapta yoğurt, tuz ve mayonez karıştırılıp, patateslerin üzerine dökülür. Küçük bir tavada tereyağı ve salça kavrulur. Kavrulmasına yakın nane ve pul biber eklenir. Biraz soğuduktan sonra bu karışım salatanın üzerine dökülür ve istenilen şekilde servis edilir. Afiyet Olsun. Yoğurtlu Havuçlu Salatanın Malzemeleri
Yoğurtlu Havuçlu Salata Nasıl Yapılır? İlk olarak havuçlar soyulur ve tencereye biraz yağ ile konularak kavrulur. Havuçları robottan geçirmeyin, çünkü bu, rendelenmiş havucun tadını kaybetmesine neden olur. Kavrulan havuçlar soğuyana kadar sarımsaklar soyulur ve dövülür. Daha sonra derin bir kabın içerisine havuçlar, yoğurt, sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. Karışım, isteğe göre servis edilir. Afiyet Olsun. |
Savgat
11 Temmuz 2024 PerşembeBu yoğurtlu patates salatasını yaparken patateslerin haşlanma süresi ne kadar olmalı? Ayrıca yoğurtlu havuçlu salata için havuçları kavururken ne kadar süre beklemeliyim?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Savgat,
Patateslerin haşlanma süresi genellikle patateslerin büyüklüğüne göre değişir, ancak ortalama olarak 15-20 dakika yeterli olur. Patateslerin haşlanıp haşlanmadığını anlamak için bir çatal veya bıçakla kontrol edebilirsin; eğer rahatça batıyorsa patatesler haşlanmış demektir.
Yoğurtlu havuçlu salata için havuçları kavururken orta ateşte yaklaşık 7-10 dakika beklemen yeterli olacaktır. Havuçlar yumuşayıp hafifçe renk değiştirene kadar kavurmalısın.
Afiyet olsun!