Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri

Yunan mutfağı, zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanan mezeleri ile ünlüdür. Bu lezzetli meze tarifleri, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilebilir. Sizler için hazırladığımız bu Yunan mezeleri tariflerini evde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi, bu lezzetli mezelerin nasıl hazırlandığını adım adım inceleyelim.

Saganaki Mezesi için Gerekli Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 dilim kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Nane

Saganaki Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak, geniş ama derin olmayan bir güvece beyaz peynir ufak parçalara bölünerek alınır. Güvecin dibine yayılan peynirin üzerine ufak ufak doğranan domates yerleştirilir. Üzerine tekrar yeşil biber ufak doğranır ve kırmızı biber, nane, kekik ve tuz serpiştirilir. Hazırlanan güvecin ağzı bir folyo ile sıkıca kapatılıp, 150 derecelik fırına sürülür. Fırında yaklaşık 10 dakika kadar bekletilerek alınır. Saganaki mezesi sıcak sıcak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Htipiti Mezesi için Gerekli Malzemeler

  • 200 gr tulum peyniri
  • 200 gr Ezine peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • Domates ve biber salçası
  • Birkaç dal dereotu
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Ceviz, badem ve fındık
  • Tuz

Htipiti Mezesi Nasıl Yapılır?

Peynirler çukur bir kabın içine rendelenerek alınır. Üzerine domates ve biber salçası, yeteri kadar zeytinyağı ilave edilir. İri dövülmüş ceviz, fındık ve badem, rendelenen sarımsak, ince kıyılmış dereotu, kekik ve tuz eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım servis tabağına alınır. Htipiti mezesi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Tarama Mezesi için Gerekli Malzemeler

  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 kibrit kutusu boyutunda balık yumurtası (tarama)
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Yarım bağ dereotu
  • 10 adet zeytin

Tarama Mezesi Nasıl Yapılır?

Blenderın içine bayat ekmek dilimleri atılır. Üzerine limon suyu, balık yumurtası (tarama) ve zeytinyağı eklenerek püre kıvamı alana kadar çırpılır. Havuçların kabukları kazınıp rendelenir. Dereotu incecik kıyılır. Rendelenen ve doğranan malzemeler blenderdan çekilen malzemelere eklenip karıştırılır. Hazırlanan mezeye tuz ilavesi yapılır. Uygun bir servis tabağına alınır ve üzeri zeytinle süslenir. Bir miktar da zeytinyağı gezdirilerek servise hazır edilir. Tarama mezesi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Skordalia Mezesi için Gerekli Malzemeler

  • Yabani turp
  • 1 adet kıvırcık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ nane
  • Yeşil soğan
  • Tuz
  • Yeterince zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu

Skordalia Mezesi Nasıl Yapılır?

Skordalia mezesi için tüm yeşillikler yıkanarak ayıklanır. Yabani turp otu ve sarımsak da robota alınır ve püre kıvamı alana kadar karıştırılır. Karışımın yoğunluğunu açmak için zeytinyağı ilavesi yapılır. Kıvama gelen malzemeler servis tabağına alınır. Üzerine nar ekşisi, limon suyu ve tuz eklenir. Skordalia mezesi artık sunuma hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Germa

12 Temmuz 2024 Cuma

Zeytinyağı, sarımsak ve yoğurt gibi malzemelerle hazırlanan Yunan mezeleri nasıl bu kadar lezzetli oluyor? Evde denemek için kolay tarifler var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Germa,

Yunan mezelerinin bu kadar lezzetli olmasının sırrı, taze ve kaliteli malzemelerin kullanılmasında yatıyor. Zeytinyağı, sarımsak ve yoğurt gibi temel malzemeler, doğal aromalarını ve besin değerlerini koruyarak, mezelerin tat profiline büyük katkı sağlıyor. Bu malzemelerin uyumlu bir şekilde birleştirilmesi de lezzeti arttıran bir diğer faktör.

Evde denemek için kolay tarifler elbette var. Örneğin, Tzatziki yapabilirsiniz. Yoğurt, rendelenmiş salatalık, ince doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve dereotunu karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Başka bir kolay tarif de Fava olabilir. Haşlanmış baklayı ezip, zeytinyağı, limon suyu ve ince doğranmış soğan ekleyerek lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler işinize yarar ve mutfakta keyifli vakit geçirirsiniz!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Girit Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcanlı Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri