Yunan Mezeleri

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlanan meze tariflerinin çoğu kahvaltılık olarak da tüketilebilir. Sizin için hazırladığımız Yunan mezelerinden istediğiniz seçerek hazırlayabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapılabilecek Yunan mezeleri için hangi malzemeler kullanılıyor ve hangi aşamalardan oluşuyor, dilerseniz hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Saganaki mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşilbiber
  • 1 dilim kadar beyaz peynir
  • 1 dilim kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber, kekik, tuz, nane
Saganaki mezesi hazırlanışı

Geniş ama derin olmayan bir güvece beyaz peynir ufak parçalara bölünerek alınır. Güvecin dibine yayılan peynirin üzerine ufak ufak doğranan domates yerleştirilir. Üzerine tekrar yeşilbiber ufak doğranır ve kırmızı biber, nane, kekik ve tuz serpiştirilir. Hazırlanan güvecin ağzı bir folyo ile sıkıca kapatılıp, 150 derecelik fırına sürülür. Fırında yaklaşık 10 dakika kadar bekletilerek alınır. Saganaki mezesi sıcak sıcak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Yunan mezesi için gerekli malzemeler
  • 200 gr tulum peyniri
  • 200 gram ezine peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • Domates ve biber salçası
  • Birkaç dal dereotu
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Ceviz, badem ve fındık
  • Tuz
Yunan mezesi hazırlanışı
Peynirler çukur bir kabın içine rendelenerek alınır. Üzerine domates ve biber salçası, yeteri kadar zeytinyağı ilave edilir. İri dövülmüş ceviz, fındık ve badem, rendelenen sarımsak, ince kıyılmış dereotu, kekik ve tuz ilavesi yapılarak homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım servis tabağına alınır. Yunan mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Özel Yunan mezesi için gerekli malzemeler
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 kibrit kutusu boyutunda balık yumurtası
  • 2 tane orta büyüklükte havuç
  • 1 tane limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Yarım bağ dereotu
  • 10 tane zeytin
Özel Yunan mezesi hazırlanışı

Blenderın içine bayat ekmek dilimleri atılır. Üzerine limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağı eklenerek püre kıvamı alana kadar çırpılır. Havuçların kabukları kazınıp rendelenir. Dereotu incecik kıyılır. Rendelenen ve doğranan malzemeler blenderdan çekilen malzemelere eklenip karıştırılır. Hazırlanan mezeye tuz ilavesi yapılır. Uygun bir servis tabağına alınır ve üzeri zeytinle süslenir. Bir miktarda zeytinyağı gezdirilerek servise hazır edilir. Özel Yunan mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Skordaki mezesi için gerekli malzemeler
  • Yabani turp
  • 1 tane kıvırcık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ nane
  • Yeşil soğan
  • Tuz
  • Yeterince zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • 1 tane limon suyu
Skordaki mezesi yapılışı

Skordaki mezesi için tüm yeşillikler yıkanarak ayıklanır. Yabani turp otu ve sarımsakta robota alınır ve püre kıvamı alana kadar karıştırılır. Karışımın yoğunluğunu açmak için zeytinyağı ilavesi yapılır. Kıvama gelen malzemeler servis tabağına alınır. üzerine nar ekşisi, limon suyu ve tuz eklenir. Skordaki mezesi artık sunuma hazır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 16.11.2018 22:52:06
Yunan Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yunan Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yunan Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi bir çok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla p...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zaman da yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ol...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçları dır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğ...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce yada yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin ...
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Meze...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019