Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettiği kırmızı biberi, vitaminini kaybetmemesi bakımından, pişirmek yerine meze çeşidi olarak sunmak, daha iyi bir seçenektir. Son dönemlerde meze olarak oldukça fazla tercih edilen kırmızı biberi, kendi tariflerimle sizlerle de paylaşmak istedim.


Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi

  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı limon suyu

Kırmızı Biber Mezeleri Nasıl Yapılır?


İlk olarak kırmızı biberleri yıkıyoruz. Daha sonra odun ateşinde közleme imkânımız varsa, közlüyoruz. Yoksa ocağın üstünde, altını üstünü çevirerek iyice közlüyoruz. Közledikten sonra kabuklarını soyup, yemeklik şekilde doğruyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip iyice harmanlıyoruz. En son küçük küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip, güzel bir meze haline getiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.


Cevizli Kırmızı Biber Mezesi

  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz

Cevizli Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberi yıkayıp, halka şeklinde doğruyoruz. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp, kırmızı biberleri hafif yumuşatıyoruz. Bir kayık tabağa alarak, ince ince kıyılmış maydanoz ve tuzla karıştırıyoruz. En son cevizleri üzerine döküp harmanlıyoruz. Servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.


Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberleri ocakta iki tarafı pişinceye kadar, közlenmiş hale getiriyoruz. Soyduktan sonra, yemeklik biçimde doğruyoruz. Sarımsakları da dövüp karıştırıyoruz. Yoğurdu da döküp iyice harmanladıktan sonra, bir tavada tereyağıyla pul biberi, sos hale getiriyoruz. Yoğurtlu kırmızı biber mezesinin üzerine, eşit miktarda döküyoruz. Daha sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Mezeleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Meze Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Köpoğlu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?