Meze Tarifleri Mezeler, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bulan mezeler, soğuk ya da ılık sunum yapılan yiyeceklerdir. Et yemeklerinin ve balıkların olmazsa olmazı olan mezeler, doyurucu amaçlı değil, tadımlık olarak yapılır. Akşam yemekleri, davet sofraları, kokteyl ve açık büfelerde sunumu sıkça yapılan meze tarifleri, farklı malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Meze tarifleri denildiğinde akla yüzlerce tarif gelir. Sizin için seçtiğimiz meze tariflerine göz atarak sofralarınızı şenlendirebilir, misafirlerinize harika mezeler tattırabilirsiniz. Yoğurtlu Kabak Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Kabak Mezesi Nasıl Yapılır? Kabak, hafif ve oldukça lezzetli bir sebzedir. Lif bakımından zengin içeriğe sahip olan kabak, diyet listelerinin de vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kabakların kabukları kazındıktan sonra bol suyla yıkanır. Rendenin iri kısmıyla rendelenir. Tavaya sıvıyağ alınıp ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra rendelenen kabak yağa ilave edilerek pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılarak ocaktan alınır. Yoğurt, çukur bir kabın içine alınarak üzerine dövülmüş sarımsaklar ve az miktarda tuz eklenerek karıştırılır. Son olarak üzerine dövülmüş ceviz, sıvıyağ ve kırmızı pul biber ilavesi yapılır. Kavrulan ve soğuyan kabaklar karışıma eklenip, karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır. Yoğurtlu kabak mezesi servis için hazırdır. Afiyet olsun. Soğan Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Soğan Mezesi Nasıl Yapılır? Kuru soğanlar fırın kabına alınarak yüksek derecedeki fırına atılır. Soğanlar yumuşadıktan sonra fırından alınır. Közlenen soğanların kabukları soyularak doğranır. Geniş bir kabın içine alınan soğanların üzerine nar ekşisi, tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Hazır hale gelen meze servis tabağına alınır ve servise sunulur. Afiyet olsun. Babagannuş Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Babagannuş Mezesi Nasıl Yapılır? Patlıcan ve biberler yıkandıktan sonra kurulanır ve közlenir. Közlenen sebzelerin kabukları soyularak çok ince doğranıp, ezilir. Kuru soğanın kabuğu soyularak çok az yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine biber salçası, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip 2-3 dakika daha kavrulur. Çukur bir kabın içine közlenmiş sebzeler ve kavrulan sebzeler eklenir. Üzerine sıvıyağ, sarımsak ve limon suyu eklenip, harmanlanır. Hazır hale gelen meze servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun. Yoğurtlu Buğday Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Buğday Mezesi Nasıl Yapılır? Geniş bir kabın içine buğday ve mısır alınarak karıştırılır. Kornişon turşu ufak ufak doğranıp, buğdayın üzerine eklenir. Maydanoz ve semizotu bol suyla yıkandıktan sonra incecik kıyılıp malzemelere eklenir. Salatalıklar yıkandıktan sonra ufak ufak doğranır ve malzemelere bir miktar tuzla birlikte eklenip karıştırılır. Çukur bir kabın içine yoğurt alınır. Sarımsaklar az tuzla dövüldükten sonra yoğurda eklenir. 1 yemek kaşığı mayonez de ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım servis tabağına alınarak yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurtlu buğday mezesi servis için hazırdır. Afiyet olsun. Börülce Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Börülce Mezesi Nasıl Yapılır? Börülceler bir gece önceden ıslatılarak bekletilir. Ertesi gün ıslanan börülceler uygun bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapılarak, 30 dakika kadar haşlanır. Börülceler haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyu süzülür ve çukur bir kabın içine alınır. Üzerine mısır, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve taze soğan eklenir. Sarımsakların kabukları soyulup, malzemelerin üzerine rendelenir. Kornişon turşu, çeri domatesi ve yeşil biber ufak ufak doğranıp malzemelere ilave edilir. Son olarak sıvıyağ, nar ekşisi ve tuz eklenerek harmanlanır. Hazır hale gelen börülce mezesi servis tabağına alınır ve sunum yapılır. Afiyet olsun. |