Havuçlu Meze Havuçlu meze, mezelerin sofralarda ayrı tatlar ve lezzetler sunduğu bir gerçektir. Havuç, sevilen bir sebze olarak tüketilir ve mezeleri oldukça çeşitlidir. Kış aylarında fazla tüketebileceğimiz sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç, A vitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır. Lif bakımından da oldukça zengin olan bu sağlıklı besin, hazırlayacağımız salata, meze ve yemeklerde sofralarımıza renk katmaktadır. Sofralarımızda görmek isteyeceğiniz, hazırlanması pratik ve lezzetli bir meze yapmanız oldukça kolaydır. Severek tüketilen havucu, günlük ve taze olarak pazarlarda ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Yapacağınız mezelerde kullanacağınız malzemeleri tercih ederken, sevdiğiniz veya sevmediğiniz sebze, mayonez, yoğurt gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Havuçlu Meze İçin Gerekli Malzemeler
Havuçlu Meze Nasıl Yapılır? Öncelikle havuçları bol suyla yıkayalım ve soyalım. Soyulan havuçları güzelce rendeleyin. Yanmaz bir tava içerisine yağı koyun ve rendelenmiş havuçları ilave ederek 5 dakika kavurun. Havuçlar 5 dakikadan fazla kavrulursa tadı değişebilir, bu yüzden dikkat ediniz. Kavrulan havuçları büyük ve derin bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içine sarımsakları ezin, yoğurt, süzme yoğurt, mayonez ve tuzunu ilave edin ve güzelce karıştırın. Soğuyan havuçları da üzerine döküp tekrar karıştırın. Hepsini karıştırdıktan sonra son olarak 1 kase dövülmüş cevizi üzerine ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı güzel bir servis tabağına boşaltarak üzerine pul biber ve maydanozu şekil vererek serpiştirin. Görsel açıdan maydanozlar dalları olmamalı, sadece yaprakları kullanılmalıdır. Kısa süre içinde hazırlanan mezenin tadı da görünüşü kadar güzel ve lezzetlidir. Afiyet olsun. |