Kabak Mezesi Hakkında Kabak mezesi, özellikle kalamar, midye tava gibi deniz mahsullerinin yanında tercih edilen sosların yerine de kullanılabilecek bir meze çeşididir. Kabak mezesi, tercihe göre haşlanarak ya da çiğ olarak yapılabilir. Yoğurtlu mezelerde havuç, patlıcan, kırmızı biber gibi sebzelerin yanı sıra kabak ile yapılan meze çeşitleri de oldukça lezzetlidir. Kabak Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Mezesi Nasıl Yapılır? Kabakların kabukları bir bıçak yardımıyla kazınır. Rendenin büyük tarafıyla irice rendelenir. Rendelenmiş kabakların tamamı sıkılarak suyunu bırakması sağlanır. Bir tavaya biraz zeytinyağı konur ve orta ateşte kabaklar fazla kızartılmadan sotelenir. İçerisine 2 dilim bayat ekmek ufalanarak ilave edilir. Servis kabının içerisine alınıp soğumaya bırakılır. Bir kabın içerisinde, mayonez, tuz, yoğurt, ince kıyılmış dereotu, dövülmüş ceviz ve sarımsak konup harmanlanır. Soğuyan kabağın üzerine dökülüp karıştırılır. Hazır olan meze tabağı dereotu ya da nane ile süslenebilir. Ekstra İpuçları ** Kabak mezesi, damak zevkine göre farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Örneğin, rendelenmiş havuç veya kırmızı biber ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. ** Mezeyi daha hafif yapmak isterseniz, mayonezi azaltabilir veya tamamen çıkartabilirsiniz. ** Ceviz yerine, fındık veya badem gibi farklı kuruyemişler kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. |